Gentlemen.

”En gentleman er en mand, der er mand nok til at træde tilbage, for at føre sin kvinde frem. Han hviler i sin essens, og er bevidst om sig eget værd. Han bliver derfor heller ikke mindre mand eller menneske af, at træde i baggrunden. Det der gør ham så særlig, er at han samtidig er en mand, som er mand nok til at træde i karakter og tage styringen.”

Det var hvad jeg sagde, for ca. 2 timer siden, da jeg stod i Hellerup, foran en sal fuld af skønne singler.

Det kræver altså lidt af en mand, og ”er han ikke en uddøende race?” som en af deltagerne til aftenens foredrag, sagde. Nej, det tror jeg bestemt ikke. Tvært imod, er her tale om en forholdsvis ny race, som dog har lidt svære vækstbetingelser, hvilket der er flere årsager til. En af de væsentligste er, at han mangler et reelt modstykke. Der er nemlig mangel på moderne kvinder som evner at tage imod. Som evner at slippe kontrollen og lade sig (for)føre.

Ja, vi har stadig meget tilbage at lære, men hurra for gentlemen og kvinder med ben i næsen. Hurra for kønnenes udvikling. Jeg får helt varme kinder ved tanken om, at vi er ved at arbejde os hen imod en fremtid, hvor der er mere balance imellem at give og modtage, og imellem at føre og lade sig forføre.