Kærlighed på trods

Jeg sidder i den hyggeligste lille lejlighed, i en baggård i Århus. Høstanemonerne blomstrer i den lille tilhørende have, og kaffen smager som min farmors.  Jeg er blevet inviteret til, at komme og holde et foredrag, om hvordan man giver og modtager kærlighed. I toget på vej herover, slog det mig at kærlighed, i modsætning til forelskelse, er et valg.

Kærlighed er en beslutning om, at elske en person på godt og ondt. Kærlighed er noget man giver på trods af, og ikke på grund af!
Kærlighed er ikke en købmandsaftale. Der følger ikke en regning med. Kærlighed går sine egne veje og er vejen frem.

Så nu har jeg taget en beslutning: Jeg vil knuselske mine nærmeste, og så det kan mærkes. Jeg vil bruge oktober måned til, at overøse dem med kærlighed i et sprog de forstår, og på trods af, at det er forskelligt fra mit!